ES-ECO-019-CT
CT/2964-PE
RGSEAA: 10.0255545/B
RISPAC: 10.408199/CAT
Ramaderia ecològica del Catllaràs
Qui som
On som
Que pensem
Volem viure de la terra, de manera equilibrada i sostenible. Criem els animals amb afecte i respecte, i oferim productes sans i de qualitat. Al mateix temps, volem reivindicar l'activitat ramadera com un element estructurador del territori, essencial per a retornar-li la vitalitat.
Criem pollastres i vedelles ecològics. Especegem la carn que n'obtenim i la venem directament, duent-la a domicili o punt de recollida.
El Catllaràs és una serralada pre-pirinenca que es troba entre el Berguedà i el Ripollès. Al seu voltant trobem els pobles de La Nou de Berguedà, Malanyeu, Sant Julià de Cerdanyola, La Pobla de l'Illet, Sant Jaume de Frontanyà, Castell de l'Areny, Borredà i Vilada.
La vegetació que hi trobem és majoritàriament bosc de pi roig i alzina carrasca a les cares solelles, i faig i roure a les obagues. El cim més característic de la zona és el Sobrepuny, amb 1653m d'alçada. Hi trobem força fauna, especialment destacable la població de cérvols, cabirols, teixos i porc senglar.
Els pollastres arriben a l'explotació amb un dia de vida, i passen les tres-quatre setmanes de vida al galliner, amb l'estufa.
A partir d'aquest moment, surten als patis durant el dia, per on passegen, piquen etc.
L'alimentació es basa en cereal, ecològic i certificat, del Molí de Salelles (Manresa).
Els pollastres s'engreixen fins als tres-quatre mesos, moment en el qual s'envien a l'escorxador.
Hem optat per una varietat de pollastre híbrid de creixement lent, que ens arriba des de Llorenç del Penedès (GallSA). El tipus de pollastre és LabelRouge molt adaptable a terrenys rústics i per a la cria a l'aire lliure, i que té una vida molt més activa als patis.
Tenim un obrador propi per especejar el pollastre i preparar les comandes.
Les nostres vaques pasturen tot l'any pels prats i pastures de la finca, i no estan estabulades en cap moment.
Al període d'hivern, donades les característiques del terreny i del clima, es complementa l'alimentació de la pastura amb ferratge i cereal.
El ferratge és provinent de la pròpia explotació i explotacions veïnes, i el cereal del Molí de Salelles (Manresa).
Les vaques són de raça bruna dels pirineus, perfectament adaptada al terreny, amb creuament amb toro llimosí.
Fem l'engreix dels vedells a la mateixa finca. En aquest cas, els vedells pasturen amb les mares durant els sis primers mesos de vida, combinant alletament, pastura i complement amb pinso.
Als sis mesos, se separen de les mares, i se situen en uns patis diferenciats, fins als nou mesos.
Els darrers tres mesos es troben estabulats, en coberts amb jaç de palla. L'edat d'enviament a l'escorxador és d'entre 11 i 14 mesos
Cal Roio - Casa El Reig
Carretera de La Nou a Malanyeu, km 2,5
08698 - La Nou de Berguedà
Tel. 647 777 076 (Martina Marcet)
42°10'40.0"N 1°53'08.4"E
Cal Roio és una finca ramadera ecològica, que tirem endavant tres persones,
Criem pollastres i vedelles ecològics. Especegem la carn que n'obtenim i la venem directament, duent-la a domicili o punt de recollida.
Volem viure de la terra, de manera equilibrada i sostenible. Criem els animals amb afecte i respecte, i oferim productes sans i de qualitat. Al mateix temps, volem reivindicar l'activitat ramadera com un element estructurador del territori, essencial per a retornar-li la vitalitat.
Els pollastres arriben a l'explotació amb un dia de vida, i passen les tres-quatre setmanes de vida al galliner, amb l'estufa.
A partir d'aquest moment, surten als patis durant el dia, per on passegen, piquen etc.
L'alimentació es basa en cereal, ecològic i certificat, del Molí de Salelles (Manresa).
Els pollastres s'engreixen fins als tres-quatre mesos, moment en el qual s'envien a l'escorxador.
El tipus de pollastre és Label Rouge. Es tracta d'un tipus de pollastre molt adaptable a terrenys rústics i per a la cria a l'aire lliure, i que té una vida molt més activa als patis.
Únicament fem tractaments amb fitoteràpia (infusions) per a tractar les malalties.
Les nostres vaques pasturen tot l'any pels prats i pastures de la finca, i no estan estabulades en cap moment.
Són de raça bruna dels pirineus, perfectament adaptada al terreny, amb creuament amb toro llimosí.
Tactem les vaques amb olis essencials i infusions, excepte en el cas de les vacunacions obligatòries o en perill de mort de la mare.
Els vedells pasturen amb les mares durant els sis primers mesos de vida.
Als sis mesos, se separen de les mares, i se situen en uns patis diferenciats, fins als nou mesos.
Els darrers tres mesos es troben estabulats, en coberts amb jaç de palla. L'edat d'enviament a l'escorxador és d'entre 11 i 14 mesos
No fem cap tractament antibiòtic als vedells, i en cas de patologies es tracten amb fitoteràpia (infusions i olis essencials).